Over Apex investments

Apex Investments is aanvankelijk begonnen met het ‘simpelweg’ aan- en verkopen van percelen en panden. Het voorwerk van de ontwikkeling, de verkenning en het initiele plan, werd doorgeleverd aan de eindontwikkelaar. Apex was daarmee de eerste schakel in het proces en liet de tweede en derde schakel aan anderen: realisatie en verkoop.

 • De volgende stap

  Met alle opgebouwde kennis en ervaring uit die periode hebben wij op enig moment de stap gezet ook dit zelf aan te pakken en zijn wij inmiddels een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar. Apex Investments heeft zich inmiddels gespecialiseerd in de herontwikkeling van commercieel vastgoed naar wonen en projectontwikkeling. Vanuit onze thuisbasis Amsterdam bestrijken we heel Nederland.

  Informeer naar de mogelijkheden
 • Ervaring en kennis

  Het kleinschalige en bescheiden begin van Apex heeft essentiële ervaring en kennis opgeleverd van alle aspecten van vastgoed, commercieel (retail en bedrijfspanden) en wonen. Een snel veranderende markt en een groeiende ondernemersgeest zorgden uiteindelijk voor een omslag in de bedrijfsvoering. Wij waren vastberaden de nadruk te leggen op ontwikkeling van vastgoed volgens onze eigen visie. Inmiddels ontwikkelt én bouwt Apex diverse vastgoedprojecten.

  Informeer naar de mogelijkheden
 • Duurzaamheid als randvoorwaarde

  Ons doel is om op efficiënte en duurzame wijze woningen te ontwikkelen die afhankelijk van de locatie aansluiten op de vraag uit de markt. Duurzaamheid en de eisen die (lokale) overheden hieraan stellen (net als de geldende wet- en regelgeving) zijn de voorwaarden waarbinnen wij te werk gaan. Het streven is om een gezonde en (financieel) houdbare balans te vinden tussen duurzaamheid en rendement. Dit begint bij het actief zoeken naar herontwikkeling van bestaand vastgoed vóórdat gekeken wordt naar de ontwikkeling van nieuw vastgoed. Zo gaan we bewust en efficiënt om met onze omgeving.

  Informeer naar de mogelijkheden
 • Overheden, wetten en regels

  Projectontwikkeling is over het algemeen een lang proces: bestemming, vergunning, architectuur, constructie, realisatie en exploitatie (verkoop of verhuur). In elke fase van een ontwikkeling speelt een overheid een rol: Provincies hebben invloed op de bestemming, gemeentes op de vergunning, het bouwbesluit op de constructie en realisatie en de fiscaliteit op de exploitatie. Wet- en regelgeving, maar ook samenwerking met bijvoorbeeld Welstandscommissies bepalen veel van het tijdsverloop van een project. Een efficiënte samenwerking met deze instanties is dus ook van direct belang, want tijd is een grote factor in de kosten (en daarmee het rendement) van een project.

  Informeer naar de mogelijkheden
 • Samen werken aan een optimaal plan

  Apex Investments benadert in elk project al in een zeer vroege fase de betrokken overheden. Vaak als eerste de gemeente, om in samenspraak met diezelfde gemeente tot een optimaal plan te komen. Vroege samenwerking voorkomt op termijn veel vragen en obstakels en zorgt dus voor een vloeiend verloop.

  Informeer naar de mogelijkheden
 • Het beste resultaat

  Ieder project wordt van A tot Z geperfectioneerd, waarbij we voor elke fase de juiste kennis inzetten naar gelang de vraag in de betreffende omstandigheden. Mede dankzij vakkundige adviseurs, zoals architecten, makelaars, fiscalisten en partners uit diverse andere branches, is kwaliteit een garantie. Project-partners en investeerders kunnen daarom met een gerust hart vertrouwen op onze expertise, kwaliteit van het project en een maximaal rendement!

  Informeer naar de mogelijkheden

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en updates.